អាហារពណ៌ក្រហមបំប៉នបេះដូង
តាមធាតុទាំង៥របស់វេជ្ជសាស្ត្របុរាណ ពណ៌ក្រហមតំណាងឱ្យភ្លើង គឺវិជ្ជមាន ។ អាហារពណ៌ក្រហមពេលចូលក្នុងសរីរាង្គនឹងទៅដល់ឈាម និងបេះដូង ភាគច្រើនមានឥទ្ធិពលប៉ូវឈាម ជំរុញដំណើរការចលនាឈាមនិងដំណើរការបញ្ចេញចោល របស់ក្រពេញកូនកណ្តុរ ។
ការស្រាវជ្រាវបានបញ្ជាក់ថា អាហារក្រហមជាធម្មតាមានលក្ខណៈប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មខ្លាំង ។ ក្នុងអាហារទាំងនេះផ្ទុកបណ្តាសារជាតិដូចជា lycopene, អាស៊ីត tannic…។ មានឥទ្ធិពលការពារកោសិកានិងប្រឆាំងកម្តៅ ។ ពួកអ្នកងាយត្រូវគ្រុនរងា គួរបរិភោគអាហារប្រភេទនេះច្រើន ។ ឧទាហរណ៍ ការ៉ុតផ្ទុក beta carotene ច្រើននិងបំប្លែងទៅជាវីតាមីន A ក្នុងសរីរាង្គ ជួយការពាររចនាសម្ព័ន្ធស្រទាប់ស្បែក បង្កើនសមត្ថភាពទប់ទល់ជំងឺគ្រុនរងាឱ្យសរីរាង្គ ។
ក្រៅពីនេះ អាហារពណ៌ប្រហមនៅផ្គត់ផ្គង់យ៉ាងច្រើននៃបរិមាណវីតាមីន សារជាតិរ៉ែ អំបិលខនិជ និងបណ្តាប្រូតេអ៊ីនចាំបាច់ឱ្យសរីរាង្គ ជួយបង្កើនសមត្ថកិច្ចសរសៃឈាមបេះដូង ។
No comments:
Post a Comment