សូមថ្លែងអំណរអរគុណចំពោះប្រិយមិត្តដែលបានចំណាយពេលវេលាដ៏មានតំលៃចូលមកកាន់ គេហទំព័ររបស់យើងខ្ញុំ សូមអភ័យទោសរាល់កំហុសឆ្គងដែលមាននៅក្នុងកូនគេហទំព័រនេះ និងរង់ចាំទទួលនូវមតិរិះក្នុងន័យស្ថាបនាទាំងអស់គ្នា ៕ ទាំងអស់គ្នាដើម្បីបច្ចេកវិទ្យា បច្ចេកវិទ្យាដើម្បីទាំងអស់គ្នា ៕
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, August 11, 2011

​ ​អាហារ​ពណ៌​លឿង​បំប៉ន​ផាល​

​ ​អាហារ​ពណ៌​លឿង​បំប៉ន​ផាល
​ ​ពពួក​អាហារ​ពណ៌​លឿង​ដូចជា ល្ពៅ ពោត ដំឡូង​បារាំង សណ្តែកដី​…​។ ក្នុង​វេជ្ជសាស្ត្រ​បុរាណ លឿង​ជា​ពណ៌​របស់​ដី ។ អាស្រ័យហេតុនេះ អាហារពណ៌​លឿង​ក្រោយ​ពេល​ចូល​ក្នុង​សរីរាង្គ នឹង​បំប្លែង​ទៅ​ជា​សារជាតិ​បំប៉ន ប្រមូលផ្តុំ​សំខាន់​នៅ​តំបន់​ផា​ល ។ អាហារ​ប្រភេទ​នេះ​ផ្គត់ផ្គង់​ពពួក​វីតាមីន សារជាតិ​ខ្លាញ់ ប្រូតេអ៊ីន … ចាំបាច់​សម្រាប់​សរីរាង្គ បរិភោគ​ជាប្រចាំ​មានប្រយោជន៍​សម្រាប់​ផាល ។ ក្រៅពីនេះ បរិមាណ​វីតាមីន A និង D ក្នុង​អាហារពណ៌​លឿង​សម្បូរ​គួរសម​វីតាមីន A ជួយ​ការពារ​ផ្លូវ ពោះវៀន ធ្វើឱ្យ​ថយចុះ អប្បបរមា​គ្រោះថ្នាក់​រលាក​ក្រ​ព្រះ​… ។ វីតាមីន D មាន​ឥទ្ធិពល​ជួយ​ស្រូបយក កាល់ស្យូម​, ហ្វូស​ហ្វ័​រ​ល្អជាង ។ ដោយហេតុនេះ អាហារ​ពណ៌​លឿង​នៅមានឥទ្ធិពល​ជួយ​ឱ្យ​ឆ្អឹងឆ្អែង​រឹងមាំ ។​

No comments:

Post a Comment