អាហារពណ៌លឿងបំប៉នផាល
ពពួកអាហារពណ៌លឿងដូចជា ល្ពៅ ពោត ដំឡូងបារាំង សណ្តែកដី…។ ក្នុងវេជ្ជសាស្ត្របុរាណ លឿងជាពណ៌របស់ដី ។ អាស្រ័យហេតុនេះ អាហារពណ៌លឿងក្រោយពេលចូលក្នុងសរីរាង្គ នឹងបំប្លែងទៅជាសារជាតិបំប៉ន ប្រមូលផ្តុំសំខាន់នៅតំបន់ផាល ។ អាហារប្រភេទនេះផ្គត់ផ្គង់ពពួកវីតាមីន សារជាតិខ្លាញ់ ប្រូតេអ៊ីន … ចាំបាច់សម្រាប់សរីរាង្គ បរិភោគជាប្រចាំមានប្រយោជន៍សម្រាប់ផាល ។ ក្រៅពីនេះ បរិមាណវីតាមីន A និង D ក្នុងអាហារពណ៌លឿងសម្បូរគួរសមវីតាមីន A ជួយការពារផ្លូវ ពោះវៀន ធ្វើឱ្យថយចុះ អប្បបរមាគ្រោះថ្នាក់រលាកក្រព្រះ… ។ វីតាមីន D មានឥទ្ធិពលជួយស្រូបយក កាល់ស្យូម, ហ្វូសហ្វ័រល្អជាង ។ ដោយហេតុនេះ អាហារពណ៌លឿងនៅមានឥទ្ធិពលជួយឱ្យឆ្អឹងឆ្អែងរឹងមាំ ។
No comments:
Post a Comment